Matbloggstoppen

måndag 5 oktober 2009

Varm couscoussallad med avokadosås



Det här receptet var verkligen perfekt om man ska laga lite god fredagsmat, men inte vill ha något speciellt onyttigt och absolut inte vill lägga många minutrar i köket. Verkligen supergott var detta! Tyvärr fick jag hjärnsläpp och glömde tillsätta basilikan och körsbärstomaterna. Det hade nog gjort en del för rätten skulle se snyggare ut! Gott var det i alla fall! Nu får jag hitta på något med basilikan och körsbärstomaterna som jag köpte bara...

Receptet är givetvis plockat ur "Det vegetariska köket".

4 dl couscous
1 burk kikärter
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 krm chilipeppar
1 tsk spiskummin
1 paket saffran
5 dl vatten
500 g fryst grönsaksblandning (jag tog wokmix)
1 tsk salt
1 dl färsk basilika
250 g körsbärstomater

1 avokado
2 dl matlagningsyoghurt el soyayoghurt
salt
pressad vitlök

Spola av kikärterna. Skiva vitlöken. Hetta upp oljan. Rör i vitlök, chilipeppar, spiskummin, saffran och kikärter. Fräs en minut. Häll på vattnet och koka upp. Lägg grönsakerna, salt och låt koka i någon minut. Häll couscousen i en skål och häll på den varma couscous- och grönsaksblandningen. Låt grynen svälla i fem minuter. Garnera med tomat och basilika.

Mixa avokado och yoghurt till en sås. Smaka av med salt och vitlök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar