Det här receptet var verkligen perfekt om man ska laga lite god fredagsmat, men inte vill ha något speciellt onyttigt och absolut inte vill lägga många minutrar i köket. Verkligen supergott var detta! Tyvärr fick jag hjärnsläpp och glömde tillsätta basilikan och körsbärstomaterna. Det hade nog gjort en del för rätten skulle se snyggare ut! Gott var det i alla fall! Nu får jag hitta på något med basilikan och körsbärstomaterna som jag köpte bara...
Receptet är givetvis plockat ur "Det vegetariska köket".
4 dl couscous
1 burk kikärter
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 krm chilipeppar
1 tsk spiskummin
1 paket saffran
5 dl vatten
500 g fryst grönsaksblandning (jag tog wokmix)
1 tsk salt
1 dl färsk basilika
250 g körsbärstomater
1 avokado
2 dl matlagningsyoghurt el soyayoghurt
salt
pressad vitlök
Spola av kikärterna. Skiva vitlöken. Hetta upp oljan. Rör i vitlök, chilipeppar, spiskummin, saffran och kikärter. Fräs en minut. Häll på vattnet och koka upp. Lägg grönsakerna, salt och låt koka i någon minut. Häll couscousen i en skål och häll på den varma couscous- och grönsaksblandningen. Låt grynen svälla i fem minuter. Garnera med tomat och basilika.
Mixa avokado och yoghurt till en sås. Smaka av med salt och vitlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar