Detta recept var väldigt bra! Lite sting i, men god blandning av fler grönsaker och kryddor. Receptet är taget ur "Stora vegetariska kokboken".
2 msk olivolja
1 msk smör
1 hackad rödlök
150 g arborioris
1 tsk mald gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk chilipulver
3 krossade vitlöksklyftor
1 skivad grön chilifrukt
1 tärnad grön paprika
1 tärnad röd paprika
1 burk minimajs, delade på längden
ett par msk svarta oliver
1 stor tomat, tärnad
4 1/2 dl grönsaksbuljong
75 g osaltade cashewnötter
50 g djupfrysta ärtor
salt och peppar
1. Hetta upp olja och smör i en stor panna tills smöret smält.
2. Lägg i den hackade löken och fräs tills den blivit mjuk.
3. Rör ned ris, gurkmeja, spiskummin, chilipulver, vitlök, skivad chili, paprika, majs, oliver, tomat och fräs på medelgod värme i ett par minuter.
4. Slå på buljongen och låt blandningen koka upp. Sänk värmen och låt småkoka i ca 20 minuter tills riset blivit mjukt.
5. Tillsätt cashewnötter och ärtor och låt koka med i ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar