Trots att smeten var jättelös så höll dessa biffar ihop jättebra. Och goda var dem! Det enda som saknades var lite mer sälta (japp, saltmissbrukaren är jag för tydligen behövs mer salt även om det finnns både buljong, soja och kapris. Och sambal oelek. Den är också salt - det är därför jag är stormförtjust i sambal!). Receptet är taget från www.dn.se.
250 g kokta, avrunna svarta eller röda bönor
1 dl bulgur
1 dl grönsaksbuljong
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 msk japansk soja
1 krm sambal oelek
1 msk pressad citron
1 msk kapris
Koka upp buljongen och häll i bulgurgrynen. Låt det koka upp igen och ta från värmen. Låt grynen stå och svälla cirka 5 minuter. Om du använder bönor på burk, låt dem rinna av ordentligt i en sil.
Hacka gul- och vitlöken eller släpp ner dem genom tubröret på matberedaren och finfördela. Lägg i bulgurgrynen och bönorna samt mjöl, soja, sambal eller annan stark pepparkrydda och citron. Kör till färsliknande konsistens. Rör sist i kapris, låt den gärna vara hel.
Forma 6 burgare av den ganska lösa smeten eller klicka ut den i het panna.
Stek burgarna så de får stekyta och blir ordentligt genomvarma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar