Matbloggstoppen

söndag 21 augusti 2011

Bulgursallad med grönsaker och limeyoghurt



Som vegetarian är det superviktigt att vara noga med protein. Att man hela tiden tänker sig för så man får in protein i maten. Så detta recept hade inte protein i sig, men jag löste det genom att blanda ner en burk kikärter i bulgurn samt att steka upp en halloumi. Det blev en väldigt god helglunch! Receptet är taget från www.dn.se.

3 dl bulgur (couscous är ett alternativ)
6 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
3 paprikor, gula och röda
2 stora rödlökar
ca 400 g squash, gärna små fasta
250 g körsbärstomater
100 g rucolasallad

SÅS:
4 dl matlagningsyoghurt
saft och skalrasp av en lime
1 msk sweet chilisås
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka bulgurgrynen cirka 10 minuter i dubbla mängden vatten med grönsaksbuljongtärning. Skär rödlök och paprika i strimlor och lägg dem på var sin plåt med bakplåtspapper. Stänk på lite olivolja. Stek i ugnen cirka 15 minuter för rödlöken och 20 minuter för paprikan.

Dela squashen. Skrapa ur eventuella kärnor med en sked. Skär i halvcentimetertjocka halvmånar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Stänk över lite olivolja. Salta och stek i ugnen cirka 20 minuter. Lägg inte för tätt med grönsaker på plåtarna, då riskerar grönsakerna att bli mer kokta än stekta.

Dela körsbärstomaterna i halvor.

Blanda bulgurgryn med stekta grönsaker, tomater och rucola och lägg upp på ett stort fat. Rör ihop yoghurtdressingen och servera till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar