Som vegetarian är det superviktigt att vara noga med protein. Att man hela tiden tänker sig för så man får in protein i maten. Så detta recept hade inte protein i sig, men jag löste det genom att blanda ner en burk kikärter i bulgurn samt att steka upp en halloumi. Det blev en väldigt god helglunch! Receptet är taget från www.dn.se.
3 dl bulgur (couscous är ett alternativ)
6 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
3 paprikor, gula och röda
2 stora rödlökar
ca 400 g squash, gärna små fasta
250 g körsbärstomater
100 g rucolasallad
SÅS:
4 dl matlagningsyoghurt
saft och skalrasp av en lime
1 msk sweet chilisås
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka bulgurgrynen cirka 10 minuter i dubbla mängden vatten med grönsaksbuljongtärning. Skär rödlök och paprika i strimlor och lägg dem på var sin plåt med bakplåtspapper. Stänk på lite olivolja. Stek i ugnen cirka 15 minuter för rödlöken och 20 minuter för paprikan.
Dela squashen. Skrapa ur eventuella kärnor med en sked. Skär i halvcentimetertjocka halvmånar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Stänk över lite olivolja. Salta och stek i ugnen cirka 20 minuter. Lägg inte för tätt med grönsaker på plåtarna, då riskerar grönsakerna att bli mer kokta än stekta.
Dela körsbärstomaterna i halvor.
Blanda bulgurgryn med stekta grönsaker, tomater och rucola och lägg upp på ett stort fat. Rör ihop yoghurtdressingen och servera till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar