Matbloggstoppen

söndag 28 augusti 2011

Quorn på indiskt vis fast med sojafärs!



Orginalreceptet från www.tasteline.com använde ett paket quornfärs. Jag använder i princip aldrig quornfärsen, tycker den kan smaka konstigt om man värmer upp maten igen. Plus att den torkade sojafärsen är mycket billigare. Jag använde mig av 100 g torkad sojafärs som jag kokade i lite buljong först. Gott var det i alla fall, lite annorlunda mot vanlig "spagetti och köttfärssås".

1 msk olja
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk koriander, malen
2 krm cayennepeppar
1 tks salt
1 paket quorn färs
1 burk krossade tomater

Kan läggas till:
1 st lök
1 st vitlöksklyftor

1. Hacka lök och vitlök om det ska användas. Fräs kryddorna och löken i oljan några minuter, det ska inte bli bränt.

2. Häll färsen otinad och stek tills den fått lite färg. Tillsätt tomatkrosset.

3. Låt koka på svag värme i 20 till 30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Hej, prova den frusna vegetariska färsen från Anamma i stället. Den är både godare och betydligt billigare. Har tyvärr bara hittat den på City Gross än så länge men där fanns den i både 400g och 1 kg storpack.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Hoppas andra affären tar in den också då!

    SvaraRadera