Matbloggstoppen

torsdag 18 augusti 2011

Chokladtårta med romrussin



Det är ingen hemlighet att jag älskar romrussin. Och tydligen verkar det inte finnas några recept på chokladkakor med romrussin så då får jag väl hitta på det själv! Originalreceptet är från Sannas kafferep och där använder hon 10 torkade aprikoser med apelsinlikör. Det har jag gjort förut och det är gott men ännu godare blev romrussin! Catherine, denna kaka kommer jag bjuda dig på!

100 g russin
1 1/2 dl rom
200 g choklad
150 g smör
4 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl mjöl

100 g smör
1-2 msk smör

Lägg russin i spriten över natten.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör tillsammans. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i mjölet. Blanda choklad, frukt och sprit i smeten. Häll i smort bröad form. Grädda i nederdelen i ugnen i ca 25 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den). Låt svalna. Stjälp upp på ett fat. Smält chokladen och rör ner smöret. Bred över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar