Matbloggstoppen

torsdag 25 augusti 2011

Pasta med svampsås och ädelost



Jättegott och enkelt att göra denna pastan på en fredagkväll när man vill ha något extra gott eftersom det är helg men inte orkar stå framför spisen hur länge som helst. Jag älskar ädelost men har varit restriktiv med det under amningen. Lilltjejen tålde det inte alls, men denna lilla killen verkar ok med det så nu känner jag att jag kan köra på. Receptet är taget ur ett gammalt nummer av Amelia.

200 g blandsvamp
1 liten gul lök
smör
salt, peppar
2 msk mjöl
5 dl mjölk
100 g ädelost (jag tog hela paket, 140 g)

Skär svampen i mindre bitar. Hacka löken. Fräs svamp och lök i smöret. Salta och peppra. Pudra över mjölet, späd med mjölken. Låt såsen koka i ca 5 minuter. Smula ner osten och rör tills den smält. Servera till pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar