Matbloggstoppen

torsdag 11 augusti 2011

Ruccolapaj med tomater



Detta är nog en av de godaste pajerna som jag har gjort! Tog receptet på www.arla.se och insåg att det nog var en hit eftersom det var otroligt många positiva kommentarer till receptet. Älskar arlas hemsida, tycker att de har så mycket bra recept där. Jag använde mig dock inte av den angivna bottnen, utan körde min "perfekta pajbotten recept". Jag vet att jag har utlovat det receptet flera gånger men ni ska få det när jag kommer ihåg att ta kort från hela proceduren!

2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt

Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl riven ost


Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde den igår! Himla god!
    Hoppas Ni har det bra!
    Kram Josefin

    SvaraRadera
  2. Verkligen super! Här har vi det inget vidare matmässigt :)

    SvaraRadera