torsdag 11 augusti 2011
Ruccolapaj med tomater
Detta är nog en av de godaste pajerna som jag har gjort! Tog receptet på www.arla.se och insåg att det nog var en hit eftersom det var otroligt många positiva kommentarer till receptet. Älskar arlas hemsida, tycker att de har så mycket bra recept där. Jag använde mig dock inte av den angivna bottnen, utan körde min "perfekta pajbotten recept". Jag vet att jag har utlovat det receptet flera gånger men ni ska få det när jag kommer ihåg att ta kort från hela proceduren!
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt
Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl riven ost
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gjorde den igår! Himla god!
SvaraRaderaHoppas Ni har det bra!
Kram Josefin
Verkligen super! Här har vi det inget vidare matmässigt :)
SvaraRadera