Matbloggstoppen

lördag 5 mars 2011

Aubergine- och fårostpasta fast med zucchini



Detta recept är taget från www.dn.se. Egentligen ska man ha aubergine och svarta oliver men denna gång blev det zucchini och gröna oliver. Gott och lätt vardagsmat! Receptet är för två personer.

200 g kort pasta, typ skuvar, eller penne
1 liten aubergine, ca 300 g
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
10- 15 urkärnade svarta oliver
1 1/2 dl vatten + 1/2 buljongtärning
3 msk tomatpuré
1- 2 tsk oregano
salt och peppar efter smak
50 g tärnad fårost (feta)

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Tärna aubergine, hacka lök och vitlök, skär oliverna i mindre bitar. Stek lök och auberginer i olja i en rymlig stekpanna. Lägg i oliverna. Smula över buljongtärningen och häll på vattnet. Tillsätt tomatpurén och oregano. Låt småkoka 10- 15 minuter, vattnet ska nästan helt koka in. Smaka av med peppar och salt.

Blanda den kokta pastan med auberginefräset och tärnad fårost i en värmd skål (häll förslagsvis pastavattnet i skålen och låt stå några minuter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar