Detta recept har jag tagit ur "Jacobs hälsokök". Tyckte att det lät så gott med pepparkakssmaken. Sambon tyckte att den var alldeles för stark men jag gillade den.
6 dl havregryn
1 dl skalade sesamfrön
1/2 dl rårörsocker
1 dl solroskärnor
3 msk pepparkakskrydda
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl russin
2 msk krossde linfrön
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en skål och rör om ordentligt.
3. Blanda samman olja och vatten och häll det över grynblandningen.
4. Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 minuter.
5. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.
6. När müslin svalnat, blanda i russin och linfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar