Matbloggstoppen

torsdag 31 mars 2011

Pepparkaksmüsli



Detta recept har jag tagit ur "Jacobs hälsokök". Tyckte att det lät så gott med pepparkakssmaken. Sambon tyckte att den var alldeles för stark men jag gillade den.

6 dl havregryn
1 dl skalade sesamfrön
1/2 dl rårörsocker
1 dl solroskärnor
3 msk pepparkakskrydda
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl russin
2 msk krossde linfrön

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en skål och rör om ordentligt.

3. Blanda samman olja och vatten och häll det över grynblandningen.

4. Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 minuter.

5. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.

6. När müslin svalnat, blanda i russin och linfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar