Matbloggstoppen

lördag 19 mars 2011

Tomat- och morotssoppa med mozzarella



Här är klockan åtta en lördagmorgon och samtliga familjemedlemmar är uppe och har ätit frukost. Sånt är livet när man är småbarnsförälder! Lillebror blev väckt av en spark i huvudet av storasyster och mamma blev väckt av en tjej som ramlade på henne. Pappa blev väckt av allt stök och bök i sängen.

Vissa recept försöker lite för mycket kan jag känna. Detta var ett sådant. Fanns ingen anledning att stoppa ner mozzarella i soppan, hade varit bättre att låta den vara som den var. Därför lägger jag denna under "veganrecept". Nästa gång tänker inte jag ha någon mozzarella i den i alla fall. Receptet är taget från www.dn.se och är för två personer.

1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1 krm finhackad färsk chilipeppar
2 morötter
1 msk torkad basilika
1 msk flytande grönsaksfond eller 1 buljongtärning
2 dl krossade tomater
1/2 liter vatten
1 dl röda linser
1 mozzarellaost, ca 125 g
ev finstrimlad färsk basilika

Finhacka chili, vitlök och gul lök. Hetta upp lite olja i en kastrull, fräs lök, vitlök och chili så att de blir mjuka.

Skala morötterna och riv dem på grovt. Lägg rivet i kastrullen, häll över tomater, fond eller buljongtärning, basilika och vatten och låt det få ett uppkok. Tillsätt linserna och låt soppan koka ytterligare i 5-8 minuter.

Skär mozzarellan i bitar och lägg i den heta soppan i tallriken. Strö eventuellt på färsk basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar