Här är klockan åtta en lördagmorgon och samtliga familjemedlemmar är uppe och har ätit frukost. Sånt är livet när man är småbarnsförälder! Lillebror blev väckt av en spark i huvudet av storasyster och mamma blev väckt av en tjej som ramlade på henne. Pappa blev väckt av allt stök och bök i sängen.
Vissa recept försöker lite för mycket kan jag känna. Detta var ett sådant. Fanns ingen anledning att stoppa ner mozzarella i soppan, hade varit bättre att låta den vara som den var. Därför lägger jag denna under "veganrecept". Nästa gång tänker inte jag ha någon mozzarella i den i alla fall. Receptet är taget från www.dn.se och är för två personer.
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1 krm finhackad färsk chilipeppar
2 morötter
1 msk torkad basilika
1 msk flytande grönsaksfond eller 1 buljongtärning
2 dl krossade tomater
1/2 liter vatten
1 dl röda linser
1 mozzarellaost, ca 125 g
ev finstrimlad färsk basilika
Finhacka chili, vitlök och gul lök. Hetta upp lite olja i en kastrull, fräs lök, vitlök och chili så att de blir mjuka.
Skala morötterna och riv dem på grovt. Lägg rivet i kastrullen, häll över tomater, fond eller buljongtärning, basilika och vatten och låt det få ett uppkok. Tillsätt linserna och låt soppan koka ytterligare i 5-8 minuter.
Skär mozzarellan i bitar och lägg i den heta soppan i tallriken. Strö eventuellt på färsk basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar