Matbloggstoppen

måndag 14 mars 2011

Quornwrap med kikärsdipp och salsa



Riktigt goda var dessa wraps! Enkla att göra, vad mer kan man begära en fredagkväll? Det var i alla fall en fredagkväll vi åt dessa. Lite annorlunda kikärsdipp. Började nästan som en hummus men smakade annorlunda på grund av creme fraichen. Receptet är taget från www.ica.se.

1 paket frysta quornbitar, 300 g.
1 burk kikärter
2 dl creme fraiche
1 tsk finhackad vitlök
1 dl grovhackad koriander
2 krm spiskummin
1 tsk citronjuice
4 stora vetetortillas
1 röd lök
1 kruka sallad
olja
2 dl tomatsalsa
salt och peppar

1. Skölj av kikärterna. Mixa kikärter, minifraiche, vitlök, koriander och spiskummin till en krämig och slät konsistens i matberedare eller med mixerstav.Smaka av med citron, salt och peppar.
2. Lägg ut tortillabröden på arbetsbänken och bre ett generöst lager av kikärtsdippen på dem.
3. Skala och strimla löken. Riv salladsbladen grovt. Fördela detta på bröden.
4. Stek quornbitarna i en het lättoljad stekpanna. Salta lätt. Strö bitarna över salladen. Rulla ihop bröden till rullar och servera dem i t ex höga dricksglas. Toppa med salsa. Garnera ev med färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar