Matbloggstoppen

söndag 13 mars 2011

Nötfärslimpa



Något annat gott tillsammans med Yorkshire puddings är nötfärslimpa. Receptet är svenskt, från "Vegetarisk julmat" men jag lägger det under "engelskt" eftersom denna typ av mat är ett vanligt substitut för kött på söndagsmiddagen. Har ändrat lite i receptet så det är inte orginalreceptet.

225 malda blandade nötter
100 g brödsmulor av fullkornsbröd

1 lök
2-4 finhackade vitlöksklyftor
2 msk rapsolja

2 ägg
1 1/2 dl kall buljong
salt, svartpeppar
1 dl färska kryddor

Fyllning
1-2 dl riven ost

Blanda nötter och smulor i en skål. Fräs lök och vitlök och blanda ner i nötterna. Vispa äggen och rör ner tillsammans med buljong, kryddor salt och svartpeppar. Rör ihop till en smet.

Klä en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper. Tryck ner hälften av färsen i formen. Lägg på ost. Avsluta med resten av färsen. Grädda i 30 minuter i 200 grader.

2 kommentarer:

  1. Det låter spännande.

    SvaraRadera
  2. Ja den är väldigt god. Hade tänkt göra en sådan i jul!

    SvaraRadera