Matbloggstoppen

lördag 30 april 2011

Laktriskladdkaka




Jag älskar kombinationen choklad och laktris, den är så fantastisk! Detta kanske är en kaka till helgens fika för er? Jag tyckte att den var god och kommer säkerligen att göra den igen. I sällskapet den bakades för hade vi en riktig laktrisfantast och han gav den betyget 9/10. Senaste kakan jag bakade när han var med fick 2/10. Jag tycker han är lite ojämn i sin betygsutdelning... Receptet är från Mia Öhrn.

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 krm salt
8 st kick (lakritsgodis)


Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad sakta i en kastrull. Låt sedan svalna. Vispa ägg och socker lite lätt. Blanda ner chokladen. Rör sedan i vetemjöl blandat med salt.
Hacka godiset och rör ner i smeten. Smörj en springform, ca 22 cm i diameter. Häll ner smeten och grädda i ugn i 15 minuter. Låt svalna och sätt sedan in i kylen över natten.

Ät nästa dag med lite vispad grädde!

3 kommentarer:

  1. Åh så bra med receptet-Samuel kommer definitivt vilja att jag bakar den! Han blev ju helt lyrisk när han åt den! :) kram

    SvaraRadera
  2. Ja nu ångrar jag faktiskt att jag så lättvindigt gav upp resterna till kakan. Skulle behöva smaka om en bit känner jag! Kram!

    SvaraRadera
  3. Haha! Samuel har smackat i sig den!!slurp slurp

    SvaraRadera