Matbloggstoppen

lördag 24 september 2011

Banoffi pie med baileys



Sambon och lilltjejen bakade denna banoffi pie tillsammans. Väldigt barnvänlig, både i form av tillagandet och i smaken. Tja, kanske inte med smak av Baileys men det fick barnen stå ut med för det älskar jag. Lilltjejen ratade den dock till förmån av digesetivekex. Hon kommer nog att älska hel- och halvfabrikat och köpebröd när hon blir stor. Man gillar väl det man inte får hemma va? Receptet är taget ur den fina kokboken "Vegetarian supercook". Denna paj ska stå i kylen, och jag kan lova att godast smakade den efter ett dygn!

1 burk kondenserad sötad mjölk
250 g digestive kex
125 g smält smör
3-4 stora bananer
3 dl vispgrädde
4 msk bailyes
25 g mörk choklad, riven

1. Ställ den oöppnade burken mjölk i en djup kastrull och koka upp. Låt sjuda i fyra timmar. Mycket viktigt är att vattnet hela tiden täcker burken. Låt burken svalna i vattnet.

2. Krossa kexen till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en form, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylskåpet i 15 minuter och tiden tillåter detta.

3. Skala bananerna och skär varje banan i hälften på längden. Lägg dem med den skurna sidan ner i formen.

4. Täck med den kondenserade mjölken.

5. Vispa grädde och baileys. Täck den kondenserade mjölken med grädden. Dekorera med chokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar