Matbloggstoppen

måndag 12 september 2011

Små chokladpajerDessa små pajer var inte så dumma! Min kompis Catherine gav dem 8 1/2 i betyg (hon och sambon betygsätter visst alla bakverk). Sambon tyckte också om dem, men eftersom det var lite krångel hit och dit med att häva in och ut ur kylskåp och frys tror jag nog inte att jag gör om dem i första taget. Tagna ur "Choklad".

100 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1/2 dl kakao
1 ägg

1 burk kondenserad mjölk (397 g)

100 g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
2 tsk smör
1 tsk flingsalt

Ställ burken med kondenserad mjölk oöppnad i en kastrull med vatten. Koka upp och sjud i 4 timmar. Se till att vattnet hela tiden täcker burken. Låt svalna minst 30 minuter innan den öppnas.

Blanda kallt smör med socker, mjöl och kakao. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en pajdeg. Låt vila i plastpåse i kyl i en timma. Kavla ut degen och klä 10 portionspajformer 6-7 cm i diamater. Nagga degen och sätt formarna i frysen i en timme.

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Ta ut och låt kallna. Fyll med kolakrämen och sätt in i frysen i en timme.

Grovhacka chokladen. Blanda choklad, grädde och smör i en kastrull. Låt smälta på svag vämre och rör ihop till en slät glasyr. Häll glasyren över pajerna. Strö över flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar