Matbloggstoppen

fredag 23 september 2011

Morotslasagne



Lasagne blir knappast lättare att göra än så här. Och god är den också, så man kan absolut inte klaga på smaken. Hur lättvindigt som helst när man slipper den där ostsåsen som jag alltid bränner. Receptet är taget från www.arla.se.

3 morötter, ca 300 g
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olja
2 burkar krossade tomater
1/2 dl chilisås
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
ev socker
500 g keso
9 lasagneplattor
2 dl riven ost


Sätt ugnen på 225°. Skala morötter och lök. Riv morötterna grovt och finhacka löken. Fräs morötter, lök och vitlök i olja några min. Tillsätt krossade tomater, chilisås och kryddor. Koka på svag värme ca 15 min. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor och lite socker om tomatsmaken är för syrlig. Ta grytan från värmen och rör ner keso Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar