Matbloggstoppen

söndag 11 september 2011

Ugnsrostade grönsaker med kikärter och chevrésås.



I denna rätten tyckte jag nog inte att kikärterna passade in. Det kändes mer som de var ikastade för att uppfylla något proteinbehov. Jag är som ni vet helt klart för protein, det får man som vegetarian inte fuska med men däremot tycker jag inte att man ska kasta in det om det inte passar. Nästa gång får de inte vara med. Sambon tyckte att såsen var väldigt god så det var inte förrän dagen efter jag erkände hur mycket vitlök det var i... Receptet är taget från någon engelsk hemsida.

3 vitlökar
10 g färsk timjan
3 dl grönsaksbuljong
3 paprikor, gärna olika färger, delade i 8 bitar
400 g zucchini, stavade
2 msk olivolja
150 g chevré
4 tomater, skurna i 4 bitar
1 burk kikärter
salt och peppar
1 msk balsamvinäger

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär av topparna på vitlöken och lägg i ugnsfast form. Häll i buljong och timjan. Grädda i ugnen i 30 minuter tills de är mjuka.

3. Lägg grönsakerna (ej tomaterna) i en annan ugnsfast form och häll över olja. Grädda i 30 minuter.

4. När vitlöken är klar, ta ur klyftorna. Lägg i en matbredare tillsammans med 4 msk av buljongen (se till att all timjan är med) och kör till en puré och tillsätt osten. Håll detta varmt i en liten kastrull på spisen.

5. Tillsätt tomater och kikärter till grönsakerna och grädda i ytterligare 15 minuter. Koka pasta.

6. Blanda i vinägern i grönsakerna och salta och peppra.

7. Lägg upp pasta, skeda över grönsakerna och toppa med ostsåsen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar