Matbloggstoppen

torsdag 29 september 2011

Saltlakritstryffel



Var tvungen att pröva dessa tryfflar från www.sotasaker.com. Fast det var inte jag som gjorde dem. Det var sambon och lilltjejen som jobbade bra ihop, hon var som vanligt mest intresserad av att smaka på ingredienserna. Jättegoda blev de i alla fall. Formen vi använde var dock lite för stor, de hade nog varit godare om de varit tjockare!

200 g mörk choklad
1 dl grädde
Drygt 1/2 dl krossade turkisk pepparkarameller

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden. Rör i de krossade karamellerna när chokladen börjar svalna (krossa dem i en plastpåse med hjälp av en hammare – de ska vara finhackade och lite ojämnt krossade, inte pulvriserade). Häll smeten i en form klädd med plastfolie. Det ska bli runt 20 tryfflar, så det räcker med en ganska liten form. Låt stå i kylen några timmar, eller över natten. Skär i cirka två cm breda rutor. Garnera med flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar