Matbloggstoppen

lördag 3 september 2011

Brun böndipp



Även detta recept är taget ur "Bönor". Jag använde denna dipp som smörgåspålägg trots att receptet egentligen sade att det var en röra att dippa nachos i eller att servera med burgare. Jättegott var det i alla fall. Till och med sambon som i vanliga fall är mycket skeptiskt mot sådana här röror tyckte att det var toppen. Inget för er korianderhatare dock!

1 röd chilifrukt
3 dl kokta bruna bönor, pintobönor eller borlottibönor (jag använde kidney)
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 kruka koriander
2 dl riven cheddarost
1/2 dl olivolja (orginalreceptet sade 2 dl, men det tyckte jag lät häftigt)
salt, peppar

1. Ta bort kärnor och väggar ur chilifrukten och hacka köttet.
2. Mixa alla ingredienserna utom osten till en slät puré. Tillsätt ost och mixa ihop. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar