Matbloggstoppen

fredag 16 september 2011

Korngrynsrisotto med svamp



Även denna goda risotto var tagen ur "Bönor". Jag har kört inne lite på den boken just nu. Har haft lite dåligt samvete att jag inte har använt den förrän nu! Lite nyttigare risotto blir det ju om man använder korngryn. Riktigt gott blev det också!

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 g färsk svamp
olivolja
3 dl korngryn
1 paket saffran
3 tärningar grönsaksbuljong
ca 12 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
100 g haricot verts
150 g coctailtomater
1 dl riven parmesanost
svartpeppar

1. Hacka lök och vitlök och skär svampen i mindre bitar. Fräs alltsammans i olja utan att det tar färg. Låt korngrynen och saffran fräsa med en stund.

2. Lös upp buljongen i vattnet. Späd med vin och buljong, lite i taget, under omrörning. Låt grynen absorbera vätskan innan mer tillsätts, rör hela tiden. Koka ca 35 minuter. Risotton ska var krämig.

3. Dela bönorna och blanda i risotton när ca 15 minuter återstår. Dela tomaterna mitt itu. Rör ner ost och tomater och låt risotton vila ett par minuter under lock. Smaka av med peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar