fredag 2 september 2011
Kikärtssoppa från Mellanöstern
Denna soppa var både enkel och god. Lätt att kasta ihop en vardagskväll när man inte har så mycket tid. Nu går vi verkligen mot sopptider igen, vi kan inte längre ignorera att hösten är här. Fy sjutton, det är fortfarande augusti och hösten är här... Receptet är taget från "Bönor", men jag lade till en burk kikärtor för jag tyckte soppan blev i tunnaste laget först. Receptet är veganskt om man utesluter yoghurten.
Och för alla er korianderhatare därute (och ni är många, det vet jag): Det går att lära sig att tycka om koriander. Det har min kompis Emma klarat av i alla fall.
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 burkar kikärtor
1 liter buljong
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 msk riven färsk ingefära
pressad saft av 1 lime
2 krm sambal oelek
salt
färsk koriander
matlagningsyoghurt
1. Hacka lök och vitlök. Koka upp buljongen.
2. Mixa lök, vitlök, kikärter och olivolja med en del av buljongen. Häll kikärtsröran i buljongen.
3. Tillsätt spiskummin, ingefära, lime och sambal. Koka soppan i 10 minuter. Smaka av med salt. Strö över koriander och servera med en klick matlagningsyoghurt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar