Matbloggstoppen

söndag 25 september 2011

Citronquorn med oliver



Min kompis Catherines man är lite anti vegetarisk mat. Det innbär att jag har lätt ångest när han ska komma hit och äta för jag vet att han inte gillar om det blir "för vegetariskt". Denna gång föll mitt val på ett recept från www.arla.se som egentligen är ett kycklingrecept som jag översatte till quorn. Rätten uppskattades. Jag nästan skämdes, för den var så himla lätt att kasta ihop.

ett paket quornbitar
2 vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 buljongtärning
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 dl svarta oliver
1/2 dl grovhackad persilja

Skala och hacka vitlöken. Bryn quorn i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i quorn och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver och persilja. Garnera med citron.

2 kommentarer:

  1. Man ska ej skämmas för enkla recept! D var supergott o jag har redan lagat det här hemma fast med kyckling. Mumsigt! Enkel o smarrigt är ju en superbra kombination!! Kram

    SvaraRadera
  2. Förvisso, men sedan var ju efterrätten busenkel också... :)

    SvaraRadera