Matbloggstoppen

söndag 18 september 2011

Het grön linsdal



Detta ser inte alls aptitligt ut, beklagar detta. Bildkvalitén är inte den bästa men god vardagsmat är det! Massor av gröna linser, supernyttigt och gott! Har ingen källhänvisning tyvärr.

200 g gröna linser
en nypa gurkmeja
1 stor finhackad lök
1 lagerblad
2,5 cm ingefära
1 msk curryblad eller persilja
1 grön chili, finhackad (ta bort kärnor och väggar)
4 msk olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk spiskumminfrö, mortlade
1/2 tsk bruna senapsfrön, mortlade
250 g färka tomater, skurna i tärningar

Lägg linser, gurkmeja, lök, lagerblad, ingefära, curryblad, chili och 1 msk olja i en kastrull med vatten så att det täcker linserna.

Koka upp och låt sjuda i ca 45 minuter tills linserna är mjuka. Tillsätt mer vatten vid behov.

Hetta upp resterande olja och fräs vitlöken tills den får lite färg. Tillsätt kryddorna och låt steka med i två minuter till. Tillsätt tomaterna och värm upp dessa. Rör ner i linserna. Låt alltihop puttra i ca 10 minuter till.

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga vegetariska recept du har! Jag kommer att komma på besök igen :)

    SvaraRadera