Matbloggstoppen

tisdag 13 september 2011

Quorntagine med citron och oliver



För några år sedan fick jag en tagine av min kompis Emma i födelsedagspresent. Hade aldrig hört talas om tagine, men när jag väl började använda den insåg jag hur gott och saftigt maten blir i en sådan. Skulle kunna tänka mig att kött blir oerhört mört i en sådan för kikärterna blir ordentligt möra också.

Nu var det dock inte kikärter utan quorn denna gång. Har tagit receptet från www.ica.se och bytt ut kycklingen mot quorn bara. Massor av smaker och löken blir supermör. Så mör att min dotter som hatar lök (något hon har fått för sig bara) inte ens kände igen denna ädla grönsak.

Så jag använde givetvis min tagine för detta recept istället för att använda en ugnsform och täcka med folie som beskrivs nedan.

1 paket quorn
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 msk olivolja
1 buljongtärning
1 dl vatten
1/2 paket saffran
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta oliver med kärna
färsk koriander eller persilja

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och hacka löken och vitlöken.
Skölj och skala citronen med en potatisskalare och strimla sedan skalet. Pressa ur saften.

Häll olja i en ugnssäker form. Lägg i löken och smula över buljongtärningen. Lägg i quorn och häll över vatten och citronsaft. Krydda med citronskal, saffran, paprika, ingefära, salt och peppar.

Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ös quorn med skyn, lägg i oliverna och täck med folie. Låt den steka i ytterligare 15-20 minuter. Strö över koriander eller persilja.

2 kommentarer:

  1. Första gången jag är här och jag har hittat massor av recept som jag vill prova! :)

    SvaraRadera
  2. Välkommen! Kul att du hittade hit! Roligt när mina besökare lämnar en kommentar!

    SvaraRadera