Matbloggstoppen

söndag 30 oktober 2011

ArraksbollarNu när vi kommer in i november ska man inte deppa ihop för det och känna att den månaden är lång, mörk och tråkig. Istället ska man se november som en förlängning av december månad som alltid går så himla fort. Passa på att börja med julförberedelserna! Handla julklappar och börja baka! Annars blir det så stressigt i december.

Och här kommer ett julklappstips! Boken "Fester med rester" är en mycket trevlig bok som behandlar problematiken med rester. Vad man kan hitta på med det som blivit över. Där hittade jag ett jättebra recept på arraksbollar. Har bloggat recept om det förut men stora fördelen med detta var att det var mycket mer kaksmulor i samt att man slapp doppa dem i choklad. Goda blev det, speciellt när de stått till sig över natten! Jag hade en tårtbotten som jag haft i frysen i en evighet så den använde jag mig av.

125 g mjukt smör
500 g sockerkaka eller kaksmulor
1 1/2 dl socker
1/2 kakao
1 dl arrak

strössel

Kör sockerkakan eller kaksmulorna fint i en matberedare och häll över i en annan bunke. Blanda smör och socker i matberedare. Fortsätt blanda och tillsätt kakao, arrak och kaksmulor. Det ska bli en jämn smet. Täck över bunken och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Forma ca 35 bollar och rulla i strössel. Förvara i kylskåp.

2 kommentarer:

  1. Arraksbollar vågar jag inte äta för jag kan omöjligen sluta :D Så gott!

    SvaraRadera
  2. Jag är precis likadan! Men dessa tog jag med till jobbet så det var tämligen riskfritt denna gång.

    SvaraRadera