Hand i hand med biskvier går mazariner på något sätt. Det är ju båda riktiga kondisbitar. Tog även detta recept från matplatsen. De blev bra, men jag konstaterade att mazariner inte slår biskvier...
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker + ½ dl strösocker
3 ägg
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i ca 20 mazarinformar och ställ dem i kylen.
Blanda mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.
Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar