Matbloggstoppen

lördag 15 oktober 2011

Grönsaksfrittata



Otroligt enkelt att kasta ihop. Allt som krävs att man har lite kokt potatis i kylskåpet och lite grönsaker. Och har man inte kokt potatis så går det utmärkt att koka lite, man skivar potatisen så går det på ett kick!

250 g potatis, tunt skivad
1 lök, hackad och stekt tills den är mjuk
1 röd paprika, skivad
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 tsk italiensk krydda
1-2 vitlöksklyfta
1 tsk paprika
60 g riven ost
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen tills den är nästan genomkokt.
2. Smörj en ugnsfast form. Lägg i potatisen och sedan löken och paprikan.
3. Vispa ägg och mjölk och blanda med ost samt kryddorna och vitlök. Häll detta över grönsakerna.
4. Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter beroende på storleken av formen.

1 kommentar: