Matbloggstoppen

torsdag 13 oktober 2011

Thai wokHerregud vad oaptitligt detta såg ut på bild... Det var det inte! Sambon gillade det så mycket så att han fick mig att lämna en portion som han skulle ha senare på kvällen istället för att göra den till lunchlåda.

Jag vill verkligen påtala det förnuftiga i att veckoplanera för maten. Går man bara och ströhandlar så blir det mycket mer mat som hamnar i soporna, den saken är klar. I förra veckan så var det billiga paprikor på Willys så jag köpte på mig ett gäng. Men hade ingen mat planerad för dem så de åkte i soporna idag. Denna rätten hade ju varit bra att göra, speciellt som jag fördubblade den och fryser lunchlådor av den.

Receptet är taget från påsen på Veggos vegetariska strimlor. Jag lade till limeblad för att det skulle smaka mer thai och hade gärna klippt över lite thai basilika också, men det hade vi ingen hemma. En burk bambuskott åkte ner också, för jag öppnade den och trodde att det var kokosmjölk i burken...

100 g vegetariska strimlor
2 gula lökar
1 grön paprika
1 röd paprika
1/2 dl thai chilisås
3 msk sojasås (japansk)
1 tsk grillkrydda
2 limeblad
4 dl kokosmjölk
2 tsk grön currypasta

Koka strimlorna i lättsaltat vatten i ca tre minuter. Stek dem på medelvärme tillsammans med grillkryddan tills de fått färg. Ställ åt sidan. Woka grönsakerna. Tillsätt chilisås och sojasås samt limeblad. Häll i strimlorna och kokosmjölken. Koka och rör ihop med currypastan.

2 kommentarer: