Matbloggstoppen

tisdag 18 oktober 2011

Kryddfräst blomkål med spenatbulgur



Riktigt gott var detta recepet från www.dn.se. Vi åt det med hummus och stekt halloumi (det är det som är den oaptitliga smeten på bilden. Vet inte vad som hände där, den liksom bara smälte). Utan dessa två tillbehör hade det inte riktigt räckt till känner jag. Det var tvunget att vara lite protein med. Recepet är för två personer.

1 liten gul lök
1 tsk spiskummin
1 tsk senapsfrö, gärna svart
1/2 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
1/2 krm kajennpeppar
ca 400 g blomkål
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
1/2 dl vatten

Spenatbulgur:
1 1/2 dl bulgur
3 dl vatten
1 tsk salt
75-100 g färsk babyspenat
1 vitlöksklyfta
2 krm dragon
2-3 kvistar färsk basilika
1 msk olivolja

Hacka löken. Dela blomkålen i buketter, dela stora buketter i halvor eller kvartar.

Fräs upp löken i lite olja och tillsätt kryddorna. Gurkmejan ger en vackrare gyllengul färg. Lägg i blomkålen och stek under omrörning. Salta, sockra och häll på vattnet. Låt blomkålen småkoka under lock tills den är nätt och jämnt mjuk, 7-8 minuter. Ta av locket och låt kvarvarande vätska dunsta bort.

Koka bulgur ca tio minuter i saltat vatten.

Klipp spenaten i bitar och hacka vitlöken. Stek dem lite hastigt tillsammans med dragon tills spenaten blir mjuk. Vänd ner den grovhackade basilikan och ta pannan från värmen. Salta och peppra. Blanda spenatfräset med bulgur och olivolja och servera till blomkålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar