Matbloggstoppen

fredag 7 oktober 2011

ChokladtårtaHoppsan, här ser det ut som någon har bajsat grädde på denna kaka! Strunta i det och koncentrera er på receptet istället. Denna kaka är verkligen supergod. Lätt att göra också. Mina kompisar Catherine och Annelie och jag kommer alltid osökt in på kakor när vi pratar. Detta recept tror jag inte att jag har rekommenderat till dem ännu. Så tjejer, gör denna goda kaka/tårta! Receptet är taget från www.coop.se.

150 g smör
150 g mörk choklad
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl

Glasyr:
3/4 dl vispgrädde
1 msk smör
100 g mörk choklad

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt sönder chokladen, lägg i den och låt den smälta. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt matfett-/chokladblandningen och mjölet. Rör bara tills allt är blandat. Kakan ska vara lite kompakt, därför är det inget bakpulver i den. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan stå 5-10 minuter för att "samla sig" och svalna lite innan den stjälps upp och får kallna. Om kakan vill sjunka lite på mitten kan man vända på den för att få den plan.

Glasyr: Värm ovispad grädde, matfett och choklad i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet. Låt den svalna och tjockna lite. Blir den för kall stelnar chokladen igen. Bred glasyren över kakan, även på kanterna.

6 kommentarer: