Matbloggstoppen

måndag 24 oktober 2011

Havrekakor med valnötter och russin



Goda småkakor från "Två systrars söta". Jag är lagom förtjust i russin i kakor faktiskt så nästa gång byter jag ut det mot choklad för själva grundkakan var väldigt god. Så där sega och goda...

200 g smör
1 dl socker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grochackade valnötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.
Rulla till valnöts stora bollar och lägg på plåt med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Kakorna ska vara lite mjuka när man tar ut dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar