söndag 9 oktober 2011
Pastasallad med spenat och fetaost
Jag älskar verkligen varma pastasallader! Denna var inget undantag. Det ser kanske inte så snyggt ut på bilden för de röda linserna blev rätt så geggiga. Hade kunnat använda svarta linser istället. Det är min favoritlins! Receptet är taget från Expressen.
1 dl röda linser
2 röda paprikor, hackade
1 rödlök, skivad
1 dl körsbärstomater
3 msk olivolja
150 g bladspenat
300 g pastaskruvar (fullkornspasta)
250 g fetaost (8 %), tärnad
salt och citronpeppar
Så här gör du
1. Koka linserna och pastan.
2. Fräs paprikan, rödlöken och körsbärstomaterna i två matskedar olivolja i en stor stekpanna. 3. Skär bort de grova stjälkarna på spenaten.
4. Blanda spenat, linser och fetaost med den varma pastan.
5. Häll ned allt i stekpannan. Smaksätt med salt och citronpeppar samt resten av olivoljan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vad gott det låter!
SvaraRadera