Matbloggstoppen

torsdag 6 oktober 2011

Blondies med vit choklad och hallonIbland blir det bara för kladdigt. Här gjorde jag blondies ur "Brownies, blondies, kladdkakor" och hade höga förhoppningar om den eftersom min kompis man har denna som favoritkaka. Tyvärr tänkte jag inte på att grädda den lite längre eftersom jag använde mig av frysta hallon. Glömde också att lägga med 1 msk konjak eller whiskey som min kompis rekommenderade. Hade tänkt att ta med kakan till min syster istället har vi fått äta upp den direkt från frysen här. Jaja, den får göras om helt enkelt!

250 g vit choklad
200 g smör
3 stora Ägg
1 3/4 dl Socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g hallon
1 msk konjak/whiskey

1. Värm ugnen till 180 grader. Bryt 150 g av chokladen i bitar och värm med smöret i vattenbad under konstant omrörning. Ställ sedan undan o låt svalna.
2. Vispa äggen krämiga, tillsätt socker och vaniljextrakt och vispa till fluffig smet.
3. Vispa ner den smälta chokladblandningen. Sikta sedan mjöl o bakpulver över smeten och vänd ner det. Hacka resten av chokladen till lillfingerstora bitar och blanda ner dom. Häll smeten i en form och släta till ytan. strö över hallonen.
4. Grädda i ugnen ca 25 minuter.

2 kommentarer:

  1. Ja,måste du göra om-den är gudomlig. Vi förvarar den i frysen o serverar den rätt kall. Då gör d inte så mycket om den är kladdig-ett litet tips!

    SvaraRadera
  2. Så äter jag oftast kakor tror jag ;)

    SvaraRadera