måndag 3 oktober 2011
Katarinas lingonbröd
Jag har lite dille på att baka bikarbonat/bakpulversbröd ibland. De bröden är oftast så himla goda till typ brie. Detta brödet var gott, taget ur "Hembakat". Det fanns inget salt angivet i receptet, det missade jag men märkte givetvis så fort jag tog första tuggan. Antar att minst 1 tsk ska i.
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk brödkrydda
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
4 dl yoghurt eller filmjölk
1 dl rårörd lingonsylt
1/2 dl honung
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång 1 1/2 liters brödform.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör i yoghurt, sylt och honung. Blanda allt till en kladdig deg.
4. Häll ner degen i formen och grädda brödet på den nedersta falsen i ca 60 minuter. Låt svalna helt innan du skär i det.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ska ta mig en skiva så här på kvällen med lite brie!
SvaraRaderaSupergott, tack! Men jag tog lite mer "nyttigt" och grovt mjöl :)
SvaraRaderaJa, det funkar nog med det också!
SvaraRaderaTack för tipset ser gott ut,ska kanske prova det.
SvaraRaderaSå smidigt bröd att baka så det tycker jag absolut att du ska testa!
SvaraRadera