Matbloggstoppen

tisdag 25 oktober 2011

Chokladbiskvier



Biskvier har jag bara gjort någon gång förut och misslyckat totalt med så jag har inte varit så pigg på att prova det igen. Har däremot recept på en riktigt god biskvitårta men eftersom jag gillar portionsstorleken på bisvier så gav jag det en chans till. Herregud vad goda de var! Nu är jag helt inkörd på biskvier och det kliar riktigt i fingrarna på mig att göra en sats till. För dessa är ju givetvis redan slut! Tog receptet från denna blogg.

275 g mandelmassa
1 äggvita

50 g mörk choklad (tex marabou)
125 g rumstempererat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175C. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda ner äggvitan. Rör ordentligt till en smidig smet. Spritsa ut eller forma 12 st runda bottnar på bakplåtspapper. In i ugnen 12-15 min till de fått lite färg. Låt svalna och lägg dem sedan upp o ned på galler och låt kallna.

Smält chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den sedan svalna lite. Vipsa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt. Rör ner chokladen i krämen.

Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna (på den platta sidan!). Låt dem sedan kallna i kylskåp ca 30 min.

Smält chokladen till toppingen i vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem sedan stelna i kylskåp.

2 kommentarer:

  1. Såååå himla goda!!! Lyckan var på kvällen efter du varit här, då jag hittade en sparad biskvi i kylen! Mums! Tack för supergoda biskvier och mazariner!
    Kram Josefin

    SvaraRadera
  2. Varsågod! Fast jag känner att det är ditt fel att jag nu är helt inkörd på biskvier... Har recept på hallon med vitchoklad till exempel som jag känner ett tvång att testa.

    SvaraRadera